Avinžirniai: Kaip Pasigaminti Avinžirnių Milčius?

Avinžirniai yra maistingas ir universaliai naudojamas žirnių šeimos atstovas, kurį galima įtraukti į įvairius patiekalus nuo sriubos iki salotų. Tačiau vienas iš labiausiai įdomių būdų jų panaudojimui yra avinžirnių pienas arba kitaip vadinami avinžirnių milčiai. Šis gėrimas ne tik skanus, bet ir labai maistingas bei lengvai virškinamas.

Avinžirnių nauda sveikatai

Pirmiausia, svarbu paminėti avinžirnių naudingas savybes. Jos yra puikus augalinis baltymų šaltinis, kuris suteikia organizmui reikalingų amino rūgščių, padeda išlaikyti raumenų masę ir teikia ilgalaikį sotumą. Be to, avinžirniuose gausu skaidulų, vitaminų ir mineralinių medžiagų, įskaitant geležį, magnį ir folatą, kurie yra būtini normaliam organizmo funkcionavimui. https://www.shop.roundooze.eu/avinzirniai-sveiki-uzkandziai

Kaip pasigaminti avinžirnių milčius?

Norint pasigaminti šį gardų gėrimą, jums reikės šių ingredientų:

  • 1 puodelis virtų avinžirnių
  • 3-4 puodeliai vandens
  • 1-2 datulės ar kitas natūralus saldiklis (pagal skonį)
  • Vanilės ekstraktas ar cinamonas (pasirinktinai)
  • Šviežia citrinos sultis (pagal skonį)

Gaminimo procesas:

  1. Paruošimas: Nuplaukite ir virti avinžirnius pagal pakuotės nurodymus. Nupilkite vandenį.
  2. Virimas: Sudėkite virtus avinžirnius į blenderį kartu su 3-4 puodeliais vandens. Jei norite skystesnį pieną, pridėkite daugiau vandens.
  3. Papildomi ingredientai: Į blenderį pridėkite natūralų saldiklį (datules ar kitą), vanilės ekstrakto ar cinamono pagal skonį ir šviežios citrinos sultis, kad būtų pagerintas skonis.
  4. Blenderio darbas: Gerai sumaišykite visus ingredientus iki vientisos ir sklandžios masės. Taip pat galite pridėti ledo trintuvą, jei norite vėsios milčio konsistencijos.
  5. Išpjovimas: Jei pageidaujate skystesnės konsistencijos, perkoškite mišinį per smulkų sietelį arba marlės drobę, kad būtų pašalinti likę baltymo kietiniai.
  6. Patiekimas: Supilkite paruoštą avinžirnių pieną į stiklinę ar dubenį. Galite patiekti jį šaltą ar šilto, priklausomai nuo savo skonio.

 

Avinžirnių milčiai yra puikus būdas įtraukti šį maistingą ingredientą į savo dietą. Jie tinka tiek pusryčiams, tiek užkandžiams, ar net kaip lengvas pietų priedas. Šis gėrimas ne tik suteiks jums reikalingą energiją, bet ir patenkins jūsų skonio gysles.

Išbandykite pasigaminti avinžirnių milčius namuose ir pasidalinkite savo įspūdžiais su artimaisiais ir draugais. Šis receptas neabejotinai praturtins jūsų virtuvės arsenalą ir leis mėgautis šviežiai paruoštu, sveiku gėrimu bet kuriuo metu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *